Hakkımızda

Sağlık Çalışanları Hak ve Mücadele Derneği kısa adı SaHaDer olan derneğimiz twitterda birbirini hiç tanımayan, amacı sağlık meslek mensuplarının çalışma koşullarının ve özlük haklarının iyileştirilmesi olan farklı branşlardaki kişilerin bir araya gelerek tüm sağlık çalışanlarının sorunlarına çözüm aramak ve yasal boyutta temsil maksadıyla 11.11.2020 tarihinde kurulmuştur.

İletişim Bilgileri

Kazım Karabekir Mahallesi Rasim Tekyıldız Sokak No:16 B blok Bağımsız Bölüm :k:1 İlkadım / Samsun

sahader.org@gmail.com

2021 SAĞLIK ÇALIŞANLARI YILI?

                    BASIN AÇIKLAMASI
Umutlarla girdiğimiz yeni yıldan beklentilerimizi değerli milletimizle paylaşmak istiyoruz. 2020 yılının başından beri süre gelen pandemi, dünyada alışılmış bütün kalıpları değişime ve dönüşüme zorlamıştır. Sürecin ilk yılından itibaren bütün dünyada sağlık çalışanları pandemi ile mücadelede en ön safta yer almış ve bu nedenle 2021 yılının “Sağlık Çalışanları Yılı” olması Dünya Sağlık Örgütü tarafından kabul edilmiştir. Teklifi yapanın Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı olması, ülkemizdeki sağlık çalışanlarının 2021 yılından beklentilerini artırmıştır. Bu beklentiler temel olarak; maaşların tatminkar düzeye çıkarılması, Covid-19’un meslek hastalığı sayılması, 3600 ek gösterge verilmesi, sözleşmelilerin kadroya alınması, boş kadrolara atama yapılması, sağlıkta şiddet sorununa kalıcı çözüm üretilmesi ve mesleki saygınlığın yükseltilmesi olarak sıralanabilir. Ancak verilen sözlerin tutulmaması ve çeşitli platformlarda defalarca gündeme getirilen taleplerin adeta görmezden gelinmesi ile, beklentiler yerini güven kaybı, hayal kırıklığı ve umutsuzluğa bırakmıştır. Toplu iş sözleşmesi sürecinde yetkili sendikaların ülkenin ekonomik gerçeklerinden uzak tutumu, bu umutsuzluğu daha da artırmıştır. Gelinen durumda sağlık çalışanları, yetersiz kadrolarda ağırlaşan iş yükü, psikolojik yıpranmışlık, şiddet ve mobbing kaynaklı olumsuz çalışma koşulları ve yetersiz ücret politikası nedeniyle tükenme noktasına gelmiştir.
Sağlık hizmeti, devletin asla tamamen terk edemeyeceği idari nitelikte bir kamu hizmetidir. Bu hizmetin asli unsuru, sağlık çalışanlarıdır. Ülkenin kalifiye ve eğitimli işgücü olan sağlık personeli, sağlık hizmetinin kesintisiz ve eksiksiz olarak yapılabilmesi için bütün olumsuzluklara rağmen, özveriyle çalışmaya devam etmektedir. Ancak her geçen gün bu önemli kamu hizmetinin sunumunu olumsuz etkileyebilecek duyarsızlık ve vurdumduymazlık, sağlık sistemini onarılması güç bir duruma doğru sürüklemektedir. Bu nedenle devlet yönetme sorumluluğu olan herkesin sağlık çalışanlarının duyarlılıklarına hassasiyetle, vicdanla ve adaletle eğilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Zira sistemin yaşayacağı bir kriz noktasına çok yakın durumda olduğumuz gerçeği, söylemlerle, alkışlarla ve göstermelik küçük uygulamalarla geçiştirilemez. Bu nedenle 2022 yılında, pandemi sürecinde verilen sözlerin tutulmasını ve sağlık çalışanlarının haklı taleplerinin karşılık bulmasını bekliyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…

SAHADER

Hakkında

Bir yanıt yazın